Kørekort til bil

For at måtte køre en bil skal du have et kørekort hertil. Dette kan du begynde med at tage 3 måneder før du fylder 17 år. Når man tager et kørekort til bil, så skal man have noget teori og man skal selvfølgelig også ud og køre i bilen. Her er en oversigt over hvad undervisningsplanen indeholder:

29 lektioner i teori
4 lektioner i manøvrer på lukket øvelsesplads
16 lektioner kørsel på vej (ude i trafikken)
4 lektioner på køreteknisk anlæg

Dette er lovens minimums krav, og der kan derfor i enkelte tilfælde blive behov for flere timer. 

Teori undervisningen foregår på køreskolens adresse, Åkirkebyvej 35 i Rønne. Af undervisnings materialer bruges udover teoribogen for det meste et pc-styret undervisningssystem som viser situationer m.m. på tavlen via en projektor. Derudover bruges også tavleskitser, video og evaluerende teoriprøver. Køreskolen ligger også inde med teoriprøver på cd-rom som eleverne kan låne med hjem og øve sig på.

Hvis det er første gang du tager kørekort skal du have et færdselsrelateret førstehjælpskursus inden du kan gå op til teoriprøven. Køreskolen Rønne Øst kan hjælpe dig med hvor du kan tage dette kursus henne.

Men det er jo ikke teori det hele. Vi skal også ud og køre i den bil som du kan læse mere om under faciliteter i menuen til venstre. Kørslen i bilen kommer til at foregå efter følgende plan:

1 Start på manøvrebanen
2 Landevejs kørsel
3 Kørsel i villa områder
4 Større kryds og rundkørsler
5 Overhalinger og mørkekørsel
6 Evaluerende køreprøve
7 Køreteknisk anlæg
8 Køreprøve

Herefter kan man forhåbentlig ønske dig tillykke med dit kørekort. 

Har du af forskellige årsager fået frakendt dit kørekort, kan Køreskolen Rønne Øst også være behjælpelig så du kan generhverve dit kørekort. Kontakt køreskolen for yderligere information.


 

Bilen du kommer til at køre i
 
Bilen er en sort BMW 318TD.

Det er i denne bil at alt den praktiske del foregår. Dog med den ene undtagelse at man låner nogle andre biler på køreteknisk anlæg, den dag man er der. 
  


Made by New Hits Publishing